اعتماد اجتماعی یکی از مهم ترین عوامل تعامل سازنده و گسترش همکاری در میان کنشگران اجتماعی است. از اینرو به یکی از موضوعات مهم در مطالعات و برنامهریزیهای اجتماعی سالهای اخیر تبدیل شده است. هدف این مقاله بررسی عوامل و پیامدهای اعتماد اجتماعی در میان دانشجویان است. بدین منظور، نظریات و تحقیقات پیشین مرور و مدل نظری طراحی شد و 10 فرضیه مورد آزمون قرار گرفت. نمونه تحقیق شامل 400 نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز و دانشگاه پیام نور شیراز بود که به روش تصادفی طبقهای اتتخاب و دادهها به وسیله پرسشنامه گردآوری شد. نتایج مطالعه نشان داد که میزان اعتماد اجتماعی در میان دانشجویان از حدّ متوسط بالاتر است و از میان ابعاد سهگانه اعتماد اجتماعی (خاص، عام و نهادی) اعتماد خاص از ابعاد دیگر بیشتر است. بررسی فرضیههای تحقیق نشان داد که بین اعتماد اجتماعی و متغیرهای احساس امنیت، پیشرفت تحصیلی، سابقه تحصیلی، مشارکت اجتماعی و انحراف رابطه معناداری وجود دارد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون، متغیرهای احساس امنیت و پایبندی دینی، مهم ترین متغیرها در تبیین میزان اعتماد اجتماعی دانشجویان هستند. این دو متغیر 38 درصد از تغییرات اعتماد اجتماعی را در میان دانشجویان تبیین میکنند.
کیاکجوری, سعید, & افراسیابی, حسین. (1392). مطالعه اعتماد اجتماعی و عوامل مرتبط با آن در میان دانشجویان. جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 1(2), 143-165.
MLA
سعید کیاکجوری; حسین افراسیابی. "مطالعه اعتماد اجتماعی و عوامل مرتبط با آن در میان دانشجویان". جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 1, 2, 1392, 143-165.
HARVARD
کیاکجوری, سعید, افراسیابی, حسین. (1392). 'مطالعه اعتماد اجتماعی و عوامل مرتبط با آن در میان دانشجویان', جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 1(2), pp. 143-165.
VANCOUVER
کیاکجوری, سعید, افراسیابی, حسین. مطالعه اعتماد اجتماعی و عوامل مرتبط با آن در میان دانشجویان. جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 1392; 1(2): 143-165.