هدف این پژوهش بررسی رابطه استفاده از اینترنت با رویکرد و مشارکت سیاسی در بین شهروندان اصفهانی است. اینترنت تغییرات اساسی در ماهیت و اشکال رفتار سیاسی در جوامع مختلف ایجاد کرده است. اینترنت از یکسو، اطلاعات و نگرشهای مردمسالارانه را گسترش داده و از سوی دیگر نوعی مشارکت سیاسی جدید را موجب شده است. در این مطالعه، 384 نفر از شهروندان اصفهانی، که از طریق نمونهگیری تصادفی انتخاب شده بودند و با کاربرد روش پیمایش و استفاده از پرسشنامه مطالعه شدند. برای آزمون فرضیهها از روشهای تحلیل همبستگی، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که میان میزان استفاده از اینترنت و شیوه استفاده از آن با میزان و نوع مشارکت سیاسی رابطه مـعنیداری وجود دارد. استفاده از شبکههای خبری و برنامههای آموزشی به تقویت اعتماد سیاسی، اثربخشی سیاسی و مشارکت سیاسی متعارف در بین شهروندان منجر میشود. همچنین شبکههای اجتماعی و برنامههای سرگرمی باعث تقویت مشارکت سیاسی غیرمتعارف میشوند.
مسعودنیا, حسین, محمود اوغلی, رضا, رهبرقاضی, محمودرضا, & فروغی, عاطفه. (1390). بررسی رابطه استفاده از اینترنت با رویکرد و مشارکت سیاسی (مطالعه موردی شهر اصفهان). جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 14(2), 171-192.
MLA
حسین مسعودنیا; رضا محمود اوغلی; محمودرضا رهبرقاضی; عاطفه فروغی. "بررسی رابطه استفاده از اینترنت با رویکرد و مشارکت سیاسی (مطالعه موردی شهر اصفهان)". جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 14, 2, 1390, 171-192.
HARVARD
مسعودنیا, حسین, محمود اوغلی, رضا, رهبرقاضی, محمودرضا, فروغی, عاطفه. (1390). 'بررسی رابطه استفاده از اینترنت با رویکرد و مشارکت سیاسی (مطالعه موردی شهر اصفهان)', جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 14(2), pp. 171-192.
VANCOUVER
مسعودنیا, حسین, محمود اوغلی, رضا, رهبرقاضی, محمودرضا, فروغی, عاطفه. بررسی رابطه استفاده از اینترنت با رویکرد و مشارکت سیاسی (مطالعه موردی شهر اصفهان). جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 1390; 14(2): 171-192.