با توجه به این موضوع که شاخص توسعه انسانی سه جنبه مهم از شاخصهای توسعه یعنی آموزش، سلامت و استانداردهای زندگی را در قالب چهار زیر شاخص مورد ارزیابی قرار میدهد، هدف این مقاله این است که با استفاده از روش دادههای تلفیقی (پانل)، رگرسیون حداقل مربعات معمولی و استفاده از روش اثرات تصادفی تأثیر شاخص توسعه انسانی و امید به زندگی را بر رشد اقتصادی برای دوره زمانی 2008 تا 2011 برای بیش از 150 کشور شامل کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در سه مدل (سه گروه مختلف کشورها) مدل اول که یک مدل کلی است شامل 154 کشور جهان، مدل دوم شامل 54 کشور از کشورهای توسعه یافته و در حال گذار و مدل سوم شامل که 100 کشور در حال توسعه و کمتر توسعه یافته است را مورد ارزیابی قرار دهد. برآورد معادله رشد اقتصادی به روش دادههای تلفیقی با استفاده از نرم افزار تخصصی Eviews انجام گرفته است. نتایج بیانگر آن است که شاخص توسعه انسانی و امید به زندگی در مدل اول یعنی 154 کشور دنیا تأثیر مثبت و معنیداری بر روی رشد اقتصادی داشته، در مدل دوم یعنی کشورهای توسعه یافته و در حال گذار شاخص توسعه انسانی تأثیر معنیداری بر رشد اقتصادی این کشورها نداشته، در مدل سوم نیز یعنی 100 کشور در حال توسعه و کمتر توسعه یافته هر دو شاخص توسعه انسانی و آموزش تأثیر مثبت و معنیداری بر رشد اقتصادی این کشورها داشته است.
رحیمی, رئوف, مسعودنیا, حسین, & جلیلی کامجو, سید پرویز. (1392). تجزیه و تحلیل تطبیقی تأثیر توسعه انسانی و امید به زندگی بر رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه. جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 2(2), 1-34.
MLA
رئوف رحیمی; حسین مسعودنیا; سید پرویز جلیلی کامجو. "تجزیه و تحلیل تطبیقی تأثیر توسعه انسانی و امید به زندگی بر رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه". جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 2, 2, 1392, 1-34.
HARVARD
رحیمی, رئوف, مسعودنیا, حسین, جلیلی کامجو, سید پرویز. (1392). 'تجزیه و تحلیل تطبیقی تأثیر توسعه انسانی و امید به زندگی بر رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه', جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 2(2), pp. 1-34.
VANCOUVER
رحیمی, رئوف, مسعودنیا, حسین, جلیلی کامجو, سید پرویز. تجزیه و تحلیل تطبیقی تأثیر توسعه انسانی و امید به زندگی بر رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه. جامعه شناسی اقتصادی و توسعه, 1392; 2(2): 1-34.