TY - JOUR ID - 1380 TI - بررسی جامعه شناختی تأثیر تمایل به درونی‌سازی ایده‌آل لاغری، مدیریت بدن و نارضایتی بدنی بر بی‌نظمی‌های غذایی (تحقیقی در حوزه جامعه‌شناسی تغذیه) JO - جامعه شناسی اقتصادی و توسعه JA - JEDS LA - fa SN - 2322-4371 AU - عباسزاده, محمد AU - غنی افشرد, فریبا AD - دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه تبریز AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تبریز Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 2 IS - 1 SP - 103 EP - 123 DO - N2 - سلامت پدیده‌ای است که آسیب می‌بیند و باردیگر بازیافته می‌شود. برای فهم درست مفهوم نیاز به تندرستی باید آن ‌را در ارتباط با پاسخ اجتماعی- فرهنگی آن درک نمود. بر این اساس، هدف اساسی تحقیق حاضر، تعیین تأثیر تمایل به درونی­سازی ایده­آل لاغری، مدیریت بدن، نارضایتی بدنی بر بی­نظمی­های غذایی می­باشد. روش تحقیق، پیمایشی بوده و ابزار اندازه­گیری، پرسشنامه بسته پاسخ می­باشد. جامعه آماری این پژوهش، زنان و دختران 49-15 ساله شهر تبریز در سال 89 می­باشد که تعداد آن بر اساس سرشماری سال 1385، 432127 نفر بوده که از این تعداد، 400 نفر به روش تصادفی طبقه­ای انتخاب شده­اند. اطلاعات پرسشنامه، توسطSPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهد، بی­نظمی غذایی در بین زنان در حدود 37 درصد است. نتایج تحلیل مسیر صورت گرفته نیز نشان داد که از بین متغیرهای مورد استفاده، متغیر درونی­سازی ایده­آل لاغری بیشترین تأثیر را بر میزان بی­نظمی غذایی پاسخگویان داشته است. نتیجه­گیری: متغیرهای به کار گرفته شده، توانسته­اند 31 درصد تغییرات متغیر وابسته (بی­نظمی­های غذایی) را تبیین نمایند. UR - https://sociology.tabrizu.ac.ir/article_1380.html L1 - https://sociology.tabrizu.ac.ir/article_1380_35c4695a913c291139e47d6e9ed23bb3.pdf ER -